in een twintigtal variaties gerealiseerd

 Circa 2000 na Chr.

 

 Verliefde amazone

 

 

 

ode to olympia

 

ode to olympia

 Herinnering aan Olympia

 

 Herinnering aan Olympia

 

 

 

 

 

 Figuur met Anker

 

harp

 

a e u o i

 

 

 

 Harpspeler

 

 Klank der vocalen

 

De Cera brezza techniek is een nieuwe techniek. Aanleiding tot de ontwikkeling van deze nieuwe techniek, is de vondst van twee beelden in zee en het verschijnen van het archeologisch artikel daarover.De beelden zijn van griekse origine en gevonden nabij Riace. Zoals met bijna alles in de wereld moesten ook deze Riace beelden blootgesteld worden aan een onderzoek. Middels een camera wilde men doordringen tot het inwendige.  Maar dat bleek nogal moeilijk omdat er gebakken keramiek in zat.
En dat verwonderde de archeoloog.

Een reden voor mij als kunstenaar om daarmee te gaan experimenteren. De temperatuur van gebakken klei en de temperatuur van te gieten brons liggen dicht bij elkaar. Dankzij het ontwikkelen van deze techniek is het voor mij mogelijk om brons zeer dun te gieten. Het proces  als zodanig is voor mij als een soort van vakantie geworden binnen  het eigen werk.

Het karakter is qua thema Grieks, qua uitvoering archaisch.

Een enkele uitvoering is terug te leiden naar  een cycladisch principe.                      Kijk daartoe naar de harpspeler.                                                      Andere getoonde beelden veraden gewoon een blijmoedig terugkijken naar een prettige en prozaïsche tijd in Olympia.

Alle beelden zijn in eigen bezit.

Cera Brezza een frisse bries in was.

 


 

 bertnijenhuis@zonnet.nl

    anii23.gif      mail04a.gif