index

 

Awards uit atelier Bert Nijenhuis 
werken in oplage en een heuse wisselbokaal
 


  De Delden BorneRun Bokaal, wederom een initiatief
  van Rotaryclub Delden-Borne, wordt voor het eerst
  uitgereikt op 13 oktober 2013, na afloop van
  de DeldenBorneRun. De bokaal kan gewonnen
  worden door  een  deelnemend team
  uitkomend voor Borne of Delden en wordt in
  ontvangst genomen door de burgemeester van Borne
  of door de burgemeester van de Hof van Twente.
  De opbrengst van de run ging  in 2013 naar de
  organisatie Special Heroes.

 Winnaar  2013 Hof van Twente
Sinds 2014 is de run niet door gegaan

  

  http://www.deldenbornerun.nl/

 

Mensen op een persoonlijke manier bedanken voor hun inzet, kan soms hele bijzondere kanten hebben. Een voorbeeld hiervan is het Rotary beeldje; ontstaan in december 2009. Het werd toen voor het eerst uitgereikt aan twee leden van
Rotaryclub Delden-Borne die 50 jaar geleden de club mede hebben opgericht.

Het beeldje is uitgevoerd in brons en vastgezet op een natuurstenen voetje.

Indien ook in uw Rotaryclub iets bijzonders staat te gebeuren, kan dit beeldje het heuglijke, tastbaar maken en onderstrepen.

"Een toegewijde Rotarian draagt het ideaal van Rotary (gesymboliseerd door het wiel) verder de wereld in".

 

Elk jaar met kerst komt het circus naar Enschede.
Het is een festival en wordt kortweg
"Internationaal Circusfestival" genoemd.

Al heel wat jaren realiseer ik de artiesten in goud, zilver en brons. Deze beeldjes vinden hun weg over de hele wereld, ze bevinden zich onder andere in Rusland, China, ItaliŽ, Amerika, Kenia, Duitsland of Frankrijk.

 

 

 

Verscholen in het groen van Twente ligt Boekelo.

Toeristen die op bezoek zijn in Boekelo, zijn vaak op zoek naar het Zout, want dat hebben ze nu eenmaal geleerd op school. Helaas, het Zout is allang weg uit Boekelo, tenminste als industrie. In de omgeving van Boekelo zie je hier en daar wel eens een zouthuisje of een straatnaambordje.

Tussen de bomen, Boekelo heeft een bosrijke omgeving, heeft Bert Nijenhuis gemeend om het sprookje van het zout weer terug te moeten laten keren. Hij heeft dit gedaan in lettervorm met de opliggende tekst ZOUT, de letters zijn gepolijst en glimmen. Het geheel, de BART Award is
uitgevoerd in brons en uitgereikt aan :                       

MBS

2006   

De Spielehof

2007  

Texas Ribhouse

2008

Grolsch  

2009 

Military Boekelo

2011  

De Buren

2013

De BART Award is voor het laatst uitgereikt in 2013.
De doelstellingen zijn bereikt.

 

 

Een aantal keren is de Christina Deutekom Award
al uitgereikt.

Het is een prijs die bedoeld is voor een jonge operastem,
als stimulans in mogelijke navolging van  Christina Deutekom, de diva van de nederlandse opera.
De aanbieding van het beeldje en een geldbedrag kan het jonge talent steun bieden tijdens de mogelijke reis naar de top in operaland.

De prijs wordt uitgereikt  door de Voorzitter van Vrienden van de Nationale Reisopera in Muziekcentrum Enschede  

 

Vredestein neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de verkeersveiligheid positief te beinvloeden met een Safety Design Award.
Omwille van het veilige ontwerp en de veiligheidsbevordering in het verkeer, is er een idee en ontwerpwedstrijd in 2007 uitgeschreven.

Uitreiking was op 17 April 2008 door mevrouw Karla Peijs in de Westergasfabriek te Amsterdam, het betrof een samenwerking tussen :Vredestein, Volvo en
Veilig Verkeer Nederland

De Safety Design Award is 1 maal uitgereikt

 

Op Universiteit Twente wordt in ruime mate aandacht besteed aan cultuur . Dat dit van belang is wordt niet onder stoelen of banken gestoken of het nu gaat om muziek, theater of vormen van beeldende kunst.  De combinatie tussen het studeren en aan cultuur doen wordt als zeer belangrijk ervaren. De cultuurprijs zoals ingesteld door professor Schuijer onderstreept dit elk jaar . Op de sokkel van het kleine beeldje prijken ondertussen al meerdere  gegraveerde namen.

 

 

     

In samenwerking met de Haaksbergense kunstenaar Bart ten Bruggencate is in 1994 de  Hennie ten-Hag prijs gemaakt. De ten Hag prijs is ingesteld om de waardering uit te spreken voor de persoon  die opmerkelijk veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Oost-Nederland.
Zo werd de prijs de eerste keer uitgereikt aan  Ferry Fransen.

 

In 2011 ging de prijs naar de Zwarte Cross en
in 2014 naar Ilse de Lange.
 

 

Het meest prestigeuze relatiegeschenk van de gemeente Haaksbergen, naast een aantal zeefdrukken van plaatselijke kunstenaars, is toch wel het schoepenrad  uitgevoerd in brons.
Het is een beperkte oplage die incidenteel aan gasten uitgereikt wordt. Het schoepenrad is een afgeleide van het waterrad van de watermolen van Haaksbergen.
Het is een alleraardigst beeldje ontworpen door Bart ten Bruggencate.

 

 

 

Tactus verslaafdenzorg is een begrip, in ieder geval in het oosten van Nederland. Voor de mensen die Tactus op een bijzondere wijze ondersteunen en bijstaan in advies en kennis heeft Tactus gedacht aan realisatie van een bijzonder beeldje.

 

In Wolvega is de wolf weer teruggebracht en wel in brons. In 1998 is het nieuwe gebouw van de Rabo bank geopend. Met de opening van dit gebouw heeft het bestuur van de Rabobank , de bevolking dit beeld aangeboden. De honderd beste klanten ontvingen, heel aardig een verkleind replica. Het was heel duidelijk gesteld door de opdrachtgever dat het een lieve en aardige wolf moest worden.

Die nacht huilde de wolf wederom in Wolvega.

 

 

relatiegeschenk akzo

Bij de ingebruikname van het hoofdkantoor van AKZO Nobel in Arnhem in 1991 werd er een groot beeld onthuld door de heer Loudon.
Het beeld is gemaakt van een enkel stuk steenzout.
De aanwezige gasten ontvingen een verkleinde replica van het grote beeld. Omdat gekozen is voor een oplage van 1500 of meer en omdat zout ietwat transparant is, werd  voor de toepassing een melkachtig doorschijnend kunststof ontwikkeld.

Het origineel bevindt zich momenteel ( 2017)  in Hengelo.
 

huwelijksbootje

 

Altijd leuk om te geven aan het  getrouwde paar , op een ondergrond van zwart kunststof , een lieflijk bootje in brons, ter illustratie van een behouden vaart .

Het beeldje kan opgestuurd worden

Afmetingen: voetstuk 12 x 6 cm, beeldje 10 cm breed  en 9 cm hoog